Onder de aandacht

Nieuws

Co Verdaas sprak vandaag zijn intreerede uit als hoogleraar aan de Faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. Als planoloog kent hij de wereld van de ruimtelijke ontwikkeling als zijn broekzak. Als voormalig onderzoeker, politicus, bestuurder en adviseur weet hij hoezeer perspectieven op een project kunnen verschillen en hoe belangrijk het is sectorale belangen te overstijgen. Voor de in 2018 aangetreden praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling staat de uitwisseling en ontsluiting van kennis die relevant is voor een bij uitstek in de uitvoering geworteld vakgebied centraal. “De vraag hoe we Nederland inrichten lijkt lastiger te beantwoorden dan ooit. Deze leerstoel is er om overheden en marktpartijen de onderliggende complexiteit te helpen duiden.” 

Klik hier voor het interview op de website van TU Delft

Public

Hoe maak je zichtbaar welke impact – negatief en postief – je bedrijf werkelijk heeft op duurzaamheid en CO2? Alliander is sinds enkele jaren bezig met de ontwikkeling van impactmetingen, om uiteindelijk te komen tot een maatschappelijke jaarrekening. Spoorbeheerder ProRail heeft in het kader van klimaatadaptatie een stresstest ontwikkeld om bedreigingen, gevoeligheid, gevolgen en risico’s van extreem weer te bepalen. Tijdens de themamiddag Duurzaamheid en Klimaat, een initiatief van NGinfra, werden kennis en ervaring gedeeld. Koen Eising van Alliander en Onno Hazelaar van ProRail deden de aftrap.

Lees hier meer

Public

De zes onderzoeken van het programma 'Responsive Innovations' zijn goed op gang. In Madurodam presenteerden de onderzoekers aan elkaar, aan leden van het internationaal Scientific Advisory Board en aan de partners van NGinfra de stand van zaken van het onderzoek. Bovendien deelden zij met elkaar gemeenschappelijke vragen.

Lees hier meer.

Public

Pagina's

Events

21november201910:00

Op donderdag 21 november 2019 organiseert NGinfra het jaarcongres InfraTrends. Hét congres over infrastructuur dat cross-sectoraal over de netwerken heen kijkt.

Public